Feestelijke diakenwijding

gepubliceerd: zondag, 9 november 2014
Feestelijke diakenwijding

In de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch, onder een strak blauwe hemel, zijn zaterdag 8 november 2014 drie diakens gewijd. Omdat Mgr. Hurkmans zich wegens gezondheidsredenen liet verontschuldigen, wijdde Mgr. Mutsaerts de drie kandidaten door handoplegging en gebed.

Alexis Szejnoga

Alexis Szejnoga, 38 jaar, is gehuwd en vader van twee kinderen en woont in Udenhout. Hij heeft theologie gestudeerd en was als pastoraal werker werkzaam. Hij zal als diaken gaan werken in Berkel-Enschot.

Piet de Jong

Piet de Jong, geboren in 1942 te Oss. Hij is werkzaam geweest in het onderwijs als adjunct-directeur van de Pabo, als directeur van een lerarenopleiding, later in landelijke onderwijsbesturen. Hij is vader van twee kinderen en sinds enkele jaren weduwnaar.

Willem Renders

Willem Renders, is 34 jaar en geboren in Dolcedo (Noord-Italië). Zijn ouders zijn beide Nederlanders, maar wonen nog steeds in Italië. Na zijn middelbare school in Italië verhuisde hij naar Eindhoven, waar hij elektrotechniek studeerde en in 2004 afstudeerde. Daarna begon hij aan de priesteropleiding in het Sint-Janscentrum.

Piet de Jong en Willem Renders hopen in mei 2015, samen met Herman Schaepman, die reeds in Rome de diakenwijding ontvangen heeft, de priesterwijding te ontvangen.

De fotoreportage is gemaakt door Wim Koopman.Hartelijk dank voor uw steun!

Hartelijk dank
voor uw steun!

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook