Zeer drukbezochte diakenwijding

gepubliceerd: zaterdag, 10 november 2012
Zeer drukbezochte diakenwijding

De Sint-Janskathedraal was tot in de zijbeuken bezet met kerkgangers die de diakenwijding van Peter Koen, Bart Theunissen, Harm Eskes, Peter Buijs en Bas Leijtens wilden meemaken. Na de wijdingsmis was het Sint-Janscentrum bijna te klein om alle gasten op te vangen.

In een mum van tijd waren de 1200 worstenbroodjes op. Het was dan ook wel deugddoend om, na twee uren in een koude kathedraal, iets warms te eten en te drinken. De stralende wijdelingen werden door honderden mensen begroet.

Er waren twee wijdelingen voor het permanente diaconaat: Peter Buys (die benoemd wordt bij pastoor Massaer in de Sint-Christoffelparochie te West Maas en Waal) en Bas Leijtens, die werkt in Valkenswaard.

Drie seminaristen ontvingen de diakenwijding als een laatste voorbereiding op hun priesterwijding op 25 mei 2013: Peter Koen (1976) loopt momenteel stage bij pastoor Dieter Hedebouw in de parochies rond Drunen-Elshout, Bart Theunissen (1979) loopt stage bij pastoor Sjef van der Maazen in Geldrop-Heeze en Harm Eskes (1985), die ook lid is van de Gemeenschap Emmanuel, rondt dit jaar zijn studie af aan het Institut d'Études Théologiques te Brussel.Hartelijk dank voor uw steun!

Hartelijk dank
voor uw steun!

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook