Sonnius infokrant

Jaarlijks geeft Priesterfonds Sonnius een infokrant uit voor de begunstigers. Middels deze krant worden weldoeners van ons fonds op de hoogte gehouden van ontwikkelingen op en rond het seminarie.

Wilt u deze krant ook ontvangen, neem dan contact op met Claartje Dirven, telefoon (073) 613 2000 of e-mail info@sonnius.nl

Sonnius Infokrant Kerstmis 2017

De Infokrant van Kerstmis 2017 staat weer boordevol infor­matie over bijvoorbeeld de Chrismamis, de priesterwijding van Sacha Steijaert, de nieuwe bisschop van Bisdom Groningen-Leeuwarden, Mgr. Van den Hout, de eeuwige professie van zuster Birgittines Maria, het afscheid van mevrouw Stoelinga-Kruse, ‘blauwe zuster’ Guadelupe en Stichting Kerk in Nood.

 

Sonnius infokrant Kerstmis 2016

Sonnius Infokrant Kerstmis 2016

Vlak voor Kerstmis alweer een infokrant van Sonnius! Allerlei interessante berichten over de vele activiteiten die op het Sint-Janscentrum hebben plaatsgevonden, natuurlijk niet in de laatste plaats de diaken- en priesterwijding.

 

 

 

 

Sonnius infokrant Kerstmis 2015

Sonnius Infokrant Kerstmis 2015

Vlak voor Kerstmis alweer een infokrant van Sonnius! Allerlei interessante berichten over de vele activiteiten die op het Sint-Janscentrum hebben plaatsgevonden, natuurlijk niet in de laatste plaats de diaken- en priesterwijding.


Sonnius infokrant 2015

Sonnius Infokrant 2015

Dit jaar aan het einde van de Veertig­dagen­tijd is de Sonnius Infokrant verschenen en bij de wel­doeners van het Sonnius Priester­fonds op de deurmat gevallen. Met deze 16e editie worden geïnteres­seerden weer op de hoogte gebracht van de gebeur­te­nissen in en om het Sint-Janscentrum.

Maar liefst veertig blad­zijden over de Chrismamis, de drievoudige diakenwijding, de uitreiking van de universitaire diploma’s, de bisdombedevaart naar Lourdes en nog veel meer.


Sonnius infokrant 2014

Sonnius Infokrant 2014

Met het officiële begin van de lente is het ook weer tijd voor de Sonnius infokrant. Deze 15e editie bevat weer een prachtig boeket artikelen en foto’s over gebeur­tenissen van het afgelopen jaar, fraai opgemaakt door Elan Media.

In dit nummer van maar liefst veertig bladzijden staat onder andere een verslag van de priester­wijding op 25 mei, de diaken­wijding op 9 november en de seminarie­bedevaart naar Rome in april 2013. Tevens wordt stil­gestaan bij de in 2013 overleden bisschoppen Bluyssen en Lescrauwaet.

 

 

Sonnius infokrant 2013

Sonnius Infokrant 2013

Dezer dagen is jaargang 2013 van de Sonnius infokrant verschenen, de 14e editie. Met deze krant haalt u een stukje lente in huis en dat is toch zeer welkom na zo'n lange winter.

De 40 pagina’s tellende krant neemt u o.a. u mee terug naar 8 september j.l. de dag van ons 25 jarig jubileum en het prachtige feest dat we met ruim 700 gasten hebben gevierd en de bijzondere ontmoetingsdag voor jong en oud op 14 oktober.

Dat is natuurlijk nog lang niet alles. Leest u het op uw gemak door en laat u inspireren door het enthousiasme van velen uit ons bisdom.


Sonnius Infokrant 2012

Sonnius Infokrant 2012

De dertiende editie van ‘Sint-Janscentrum’ viel deze week weer op de mat bij vele mensen in en buiten ons bisdom.

Op de voorpagina schrijft mgr. Hurkmans: “Graag dank ik bij gelegenheid van het zilveren jubileum Sonnius en al haar weldoeners. Al vijfentwintig jaar bidden en offeren vele gelovigen voor het seminarie van het bisdom van ’s-Hertogenbosch. Het is nodig. De Kerk kan niet zonder priesters en diakens. Dat is een blijvende zorg. Dankbaar ben ik dat de kerkelijke instelling Sonnius, gedragen door u en met de hulp van velen, die zorg met mij blijft dragen.”

Een opnieuw mooie uitgave, veertig pagina’s dik, met interessante berichten en leuke gesprekken met o.a. de hulpbisschop Mgr. Mutsaerts en Mgr. Liessen, maar ook gesprekken met bijvoorbeeld de ouders van priesters. U kunt ook lezen over de uitreiking van een DVD aan de Heilige Vader paus Benedictus XVI door Rector De Rycke. Kortom een jaaroverzicht wat u zeker niet mag overslaan.

Sonnius infokrant 2011

Jaarlijks geeft Priesterfonds Sonnius een infokrant uit voor de begunstigers. Op de voorpagina van de editie die binnenkort wordt verzonden, opent mgr. Hurkmans met Goed Nieuws voor u! “Gelukkig valt er vanuit de Kerk goed nieuws te melden. Hierover leest u in deze seminariekrant. Natuurlijk is het nodig eerlijk te zijn en toe te geven dat de Kerk haar schaduwzijde heeft. Wij hebben dit pijnlijk moeten ervaren. Die donkere kant van de Kerk komt echter zo vaak alleen in de media naar voren. Daarom ben ik blij u uit te mogen nodigen in deze krant het goede nieuws uit de Kerk te lezen.”

Sonnius Infokrant 2011

Verder in deze actiekrant bijzondere aandacht voor de viervoudige priesterwijding als bekroning op het door paus Benedictus XVI uitgeroepen Jaar van de Priester.

Ook aandacht voor de wijding van de twee hulpbisschoppen mgr. Mutsaerts en mgr. Liesen die ons bisdom versterken. Na de indruk­wekkende plechtigheid in de Sint-Jans­kathedraal volgde de feestelijke receptie in het Sint-Janscentrum.

En in 2010 werden ook vijf nieuwe permanente diakens gewijd, een grote rijkdom voor de Kerk van ons bisdom.

Begin juli 2010 was ook de afsluiting van het Jaar van de Priester met de Nationale Priesterdag waar priesters uit het hele land op af waren gekomen. Walter kardinaal Kasper hield een inspirerende lezing in het Theater op de Parade.

Natuurlijk is er ook aandacht voor de begrafenis van de zo geliefde pater Groenen. Zijn levenswerk was, naast zijn taken binnen de eigen congregatie, zijn grote inzet voor het seminarie van het bisdom.

Dit en nog veel valt allemaal te lezen in de nieuwe editie van de infokrant.